Over Filatelie is meer dan verzamelen

03 feb
Kampenhout - Cultuur- en beleefcentrum De Krop

Filatelie is meer dan verzamelen

Op vrijdag 3 februari 2023 om 19.30 uur  komt Jean-Marie Nevens in het Cultuur- en belevingscentrum De Krop, Dorpstraat 9b,ons vertellen dat Filatelie meer is dan enkel postzegels verzamelen. De postgeschiedenis leert ons dat heel wat aspecten van het postverkeer, behoren bij de filatelie.

vrijdag 3 februari 2023 van 19:30 uur tot 22:30 uur

Filatelie is meer dan het verzamelen van postzegels

Op vrijdag 3 februari 2023 om 19.30 uur  komt Jean-Marie Nevens in het Cultuur- en belevingscentrum De Krop, Dorpstraat 9b,ons vertellen dat Filatelie meer is dan enkel postzegels verzamelen. De postgeschiedenis leert ons dat heel wat aspecten van het postverkeer, behoren bij de filatelie. Het gaat dan bijvoorbeeld om afstempelingen, postzegelboekjes, automaatzegels, dienstzegels, strafportzegels en speciale geïllustreerde briefkaarten. Onder de slogan ‘Er zijn Postzegels en er is Filatelie’ heeft Jean-Marie eveneens filatelist en secretaris van Postzegelclub Breughel, Yves Pauwels uitgenodigd om samen het ontstaan en het doel van de introductie van de postzegels te komen uitleggen. Ook specialisaties zoals het verzamelen van eerstedagenveloppen, erinnofilie, marcofilie en zelfs astrofilatelie, ballonpost en scheepspost passeren de revue. En als toemaatje pakken de heren uit met een overzicht van de in Kampenhout (Berg) gebruikte afstempelingen op gelopen documenten. Kortom postzegels verzamelen is toch wel  wat meer dan een boeiende passie.

De inkom bedraagt 5 euro en tickets kan men bestellen via www.kampenhout;be/tickets-dekrop. Er is tevens de mogelijk om op de avond zelf aan de kassa te betalen.

Filatelie

Prijzen

Info: Telefoonnummer of e-mailadres

Labels: Ontspanning & OntmoetenLezing1 sessieRolstoeltoegankelijkActiviteit